torsdag 26 april 2012

En regnig torsdagskväll

är det skönt att krypa upp i favoritfåtöljen med nya Retrotidningen, en kopp te och en kanelbulle. Teet dricker jag i tekoppen Groblad från Gefle och bullen serveras på ett fat i serien Ruter från Upsala Ekeby.

onsdag 18 april 2012

Bågskytten

I helgen var jag uppe i Stockholm. Det var två intensiva dagar men jag hann allt med några loppisbesök också. Det här fatet från Gustavsberg hittade jag i Statsmissionens affär i Gamla Stan. Det är Bengt Berglund som har skapat serien Bågskytten och den är från 1971-73. Jag tycker om blått så den fick följa med hem. Och så gillar jag att det är kvinnan som är bågskytten och skjuter pilen i mannen!

torsdag 12 april 2012

Finfin vas från Uppsala Ekeby

Anna-Lisa Thomson från Uppsala Ekeby är den stora favoriten just nu. Jag har sett så fina saker både i bloggar och böcker. Men jag har inte haft någon större tur i loppisletandet. Jag köpte ett litet fat på Tradera men det var tyvärr sönder när jag öppnade paketet. Men den här vasen i ljusaste grått var både hel och vacker när jag packade upp den. Så äntligen min första Anna-Lisa vas. Den pryder nu sin plats i mitt köksfönster. Och jag ser fram emot fler fynd!

torsdag 5 april 2012

Glad påsk!

Nu tar jag snart kvasten och katten och flyger iväg för att fira påsk på ett spa. Jag hoppas ni alla får en härlig påskhelg!

söndag 1 april 2012

Fat från grannlandet Finland

Jag har nog inte visat mina små fat i serien Emilia av Raija Uosikkinen, Arabia. Jag har sett flera olika delar av den här serien på Tradera, till exempel tekoppar, stora fat och vaser. Priserna brukar dra iväg så jag nöjer mig med de här två små faten. De är så detaljrika och är det så roligt att se exteriörer från Helsingfors.

Här får herrn sällskap av två finklädda damer på uteserveringen. Och på det andra fatet får vi träffa torgmadame som säljer vacka vårblommor till Helsingforsborna.