lördag 5 januari 2013

Det bästa fynden från 2012

Så här några dagar in på 2013 är det väl dags att visa de fem bästa fynden från 2012. Jag börjar med att visa en orange vas. Kanske någon där ute vet från vilket glasbruk den kommer? Som ni säkert vet samlar jag på oranga vaser men med den här vasen bestämde jag att nu är min samling klar!
Jag samlar även på Mari Simulssons fina saker. Den samlingen har växt ordentligt under året och det är inte lätt att välja ut en favorit. Men det får bli den här Sangina-vasen som jag köpte på antikmässan i Huskvarna. Jag tycker färgerna är så fina.

Tredje fyndet var definitivt ett spontanköp. Men jag kunde inte låta bli att köpa Arabia-figurena, så nu har nästan hela Muminfamiljen flyttat in till mig. Bättre sambos kan man inte ha.

Det fjärde har jag inte köpt utan fått, nämligen ett sideboard i teak, som mina föräldrar köpte i slutet av 60-talet eller i början på 70-talet. Bänken passar så bra i min nya lägenhet. Här ser ni även min samling oranga vaser, visst känns den ganska komplett nu?

Och det sista fyndet, och också det dyraste och bästa, måste vara min lägenhet. Det är en tvåa i ett hus från 50-talet. Jag visar den fina utsikten från mitt köksfönster, och i nyår upptäckte jag att jag måste ha den bästa utsikten över stans alla fyrverkerier. Bara en så'n sak!

Och till sist, vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt 2013!

6 kommentarer:

 1. är inte vasen en Bergdala?

  SvaraRadera
 2. Sideboardet är ju jättesnygg och gratis ännu snyggare :) Jag är ju en muminälskare så applåd för dom. God fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Snyggt sideboard och den orangea samlingen är underbar!

  SvaraRadera
 4. Fin utsikt! Får man fråga i vilkenbstad man har den. / nyfiken norrlänning :)

  SvaraRadera
 5. Åhhh.. Muuumin. De är ju bara för fina. Vet inte om det är barnasinnet som skriker i mig men de väcker verkligen habegär.

  SvaraRadera
 6. Vilka fynd! Och vad härligt att ha en 50-talslägenhet :)

  SvaraRadera