torsdag 23 januari 2014

2013 års fynd


Snart är januari slut men jag känner mig inte riktigt färdig med 2013 än. Jag tänkte inte visa mina fem bästa fynd från 2013 utan istället de där de fynden som jag inte har hunnit blogga om. Antagligen för att jag har varit fullt upptagen med rida min fina men ack så busiga islandshäst.

Ett av årets sista köp var den här vasen av Mari Simmulson från Upsala Ekeby. Jag hittar fortfarande saker av Mari som jag inte kan låta bli att köpa. Min Mari S-samling är inte klar än på långa vägar misstänker jag. Vasen hade lite skador men för en 50-lapp fick den följa med hem, och jag tycker absolut den pryder sin plats.


I maj var jag och några vänner på retroturne i Skåne. Jag köpte den här glasburken för rödbetor från Skrufs glasbruk. Den är jättefin men nu har jag så många burkar så nästa gång jag åker till Stockholm får den följa med till bästa kompisen A. Tur att man har samlare i bekantskapskretsen.


Ett liknande öde fick den här mässingsljusstaken. Min kompis köpte den, också i Skåne, men den passade inte hemma hos henne. Jag fick den istället i födelsedagspresent. Och den är inte alls fel på mitt sideboard. Jag vet ingenting om den så är den någon därute som vet något om den blir jag glad för lite mer information.


Sist men inte minst - mina söta ljuslyktor från Reijmyre - de har använts flitigt i vintermörkret.

Jag har redan lyckats fynda fin-fina saker i januari. Bland annat ytterligare en Mari S-vas, lite ovanligare den här gången. Men den sparar jag till nästa gång.

2 kommentarer:

  1. Grattis till fina fynd! Hoppas du hittar flera under 2014!

    SvaraRadera
  2. Mycket fint! Har också blivit förtjust i Reijmyres Pärlan. Har en likadan, i samma färg :)

    SvaraRadera