måndag 22 december 2014

Retrobloggarnas julkalender - lucka 22

Redan dags att öppna lucka 22. Så här två dagar innan jul kanske du också har lite julkappsstress. Då ska du få några tips, varför inte en bok? Hårda klappar är aldrig fel! 

Till den retro- och inredningsintresserade så är boken om Svenskt Tenns grundare ett säkert kort. Boken heter Estrid Ericson, Orkidé i vinterlandet av Monica Boman, Monica Eriksson, Margareta Lindahl Åkerman m.fl. 


"

Till den modeintresserade kan jag verkligen rekommendera Grace av Grace Coddington. Hon växte upp i Wales och blev sedan toppmodell i London under 50- och 60-talet.


Så i hennes otroligt fina bok kan man njuta av snygga modebilder från den tiden. 


 Titta vilken utveckling, från lite Anne på Grönkulla-stilen till....


Häftigaste 60-talstjejen i swinging London. Grace fortsatte sedan som moderedaktör först för engelska Vogue och sedan på amerikanska Vogue. Och har ni sett filmen September Issue så är hon den rödhåriga kvinnan som stjäler hela showen från filmens huvudpersonen Anna Wintour. 

Och som en liten rolig grej, kan du alltid leta bland Wahlströms böcker som det brukar finnas ganska många av på Myrorna och liknande ställen. Kanske hittar du boken med en rolig titel som passar perfekt till mottagaren. Som jag fick den här boken av bästa A. Jag heter Susan och jag är till och med mer hästtokig än retrotokig!


I morgon, dagen för doppardagen, då är det dags för lucköppning hos Mangania du älskade och lite till, missa inte det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar