söndag 28 oktober 2012

En ny lampa

När jag är i Jönköping och hälsar på min pappa brukar vi alltid åka på en liten loppistur. Den här gången var vi lite utanför stan på ett nytt ställe. Där fanns mest äldre saker och även ganska mycket nytt men på en hylla fanns det godbitar från både 50- och 60-talet. Där hittade jag den här lampan. Jag trodde den skulle vara från Tilgmans eller kanske Laholm men den är märkt med Alms keramik nr 344. Är det någon som vet något mer om Alms keramik? Lampan får stå i sovrumsfönstret och nu måste jag hitta en fin lampskärm som passar till.

5 kommentarer:

 1. Hejsan! Såg att du brukar åka till Jönköping ibland och jag hoppas att du har koll på de flesta loppisarna samt secondhand affärer här.
  Annars så får du höra av dig så kan jag tipsa om lite olika ställen. Jag är ju själv från Jönköping och vet väl vart de flesta ligger.
  Du skrev att du var på ett ställe utanför Jönköping? Vilket ställe var det?
  Har tyvärr ingen information om din lampa, men den var riktigt läcker. Påminner mycket om Laholm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   varken jag eller min pappa kommer ihåg vad stället hette men det ligger i närheten av Lekeryd. Det var mest äldre saker och en hel del nytt, men lite 50- och 60-tal fanns också. Jag har mest varit på Erikshjälpen och Bikupan i Huskvarna och Jönköping. Och så har jag var på Jonas hörna i Huskvarna. Har du några andra tips på bra ställen?

   Radera
 2. Vet inget om lampan, men väntar med spänning på att se om du hittar ngn lampskärm. Det tycker jag är riktigt svårt. både med att hitta formen som är rätt men också färgen.

  SvaraRadera
 3. Det verkar som om det fanns ganska många keramiker som gjorde saker som liknar Tilgmans, jag har sett ganska mycket olika märkningar.

  SvaraRadera
 4. Titta på den här länken http://www.signaturer.se/Sverige/Alms.htm Har själv en stor lampa därifrån med geishor på, gjord av konstärinnan Edit von Löwenhielm.

  SvaraRadera