lördag 10 november 2012

Nytt i min Mari Simmulsons samling

Att jag gillar Mari Simmulson från Upsala Ekeby är väl ingen hemlighet. Förra helgen var jag på antikmässa i Huskvarna. Där utökade jag min samling med två nya alster av Mari. Jag hittade det här stora fatet (som man kan hänga upp på väggen) i serien Beata. Det som ser ut som en fläck på flickans hals är rester av prislappen. Varför kan inte säljare sätta prislappen på baksidan istället?
Sedan hittade jag den här fina vasen i Sagina-serien. Jag måste visa två bilder av den så ni riktigt kan se de härliga färgerna!

4 kommentarer:

 1. Jättefina alster. Jag var själv på Antik och Samlarmässan i Huskvarna.Tror jag såg fatet man hänger på väggen av Simmulson, men tvekade när de hade satt prislappen mitt på fatet. Samlar ju inte på just dessa, men tyckte den var mycket trevlig. Brukar besöka denna varje år.Gud vad folk det var där!!!
  Folk är som tokiga i mässor nuförtiden:) Vi kom därifrån med några riktigt fina fynd. Bla. några Nylund och Stålhane saker.

  SvaraRadera
 2. Jättefint fat! Och jag kan hålla med om att det är bedrövligt att säljarna inte är bättre vad gäller placeringen av prislappar...

  SvaraRadera
 3. Vilket vackert fat och visst är det förbaskat att inte säljare kan placera prislapparna där bak.

  SvaraRadera
 4. Hej Susanne! Jag är Ingers dotter. Hon tipsade mig om din blogg. Vilka fina saker du hittar!
  Klumpigt att sätta prislappen på framsidan! Testa att stryka lite matolja på fläcken och diska sedan. Det är mamma som brukar säga att man ska göra så. Fast det är klart, om det inte är glaserat där så kanske det blir en fläck av oljan i stället. Testa på baksidan först!
  Hälsningar från Marie.

  SvaraRadera