onsdag 11 juli 2012

Gott och blandat


Jag håller på att packa inför flytt i augusti. Hittade det här fatet som min far har loppat till mig. På etiketten står det Bromma keramik. Är det någon där ute som vet något om Bromma keramik? Är fatet nytt eller gammalt?

Jag hittade också den här krukan från Upsala Ekeby. Vet inte varför jag ställt in den i ett skåp men nu får den komma fram och lufta sig lite innan den blir nedpackad i en flyttkartong.

Idag var jag på Erikshjälpen här i stan. Inte för att loppa utan för att skänka. Och som tack fick jag ett presentkort på fika med dopp för två personer på Erikshjälpens kafé. Det tycker jag var en fin gest! Naturligtvis kunde jag låta bli att ta en sväng inne i butiken också. Men jag hittade inget, och det kanske är tur det. För jag upptäcker nu när jag packar att jag har väldigt många loppisfynd!

5 kommentarer:

 1. Brommakeramik bildades 1949 och finns fortfarande. Jag har en röd vas som ser ut att vara från 70-talet. Ditt fat ser ut att vara från 50-talet, i alla fall på bilden.

  Jag brukar alltid fika på Erikshjälpen när jag är där, gillar hembakt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för informationen om Bromma keramik, jättekul att veta lite mer om fynden!

   Radera
 2. Kul att du fick info om det lilla fatet. brommakeramik är för mig helt okänt.

  SvaraRadera
 3. Krukan köpte du väl på vår tripp nere i Småland förra året? Erikshjälpen i Vetlanda, jag har två likadana nämligen :)

  SvaraRadera
 4. Jag har sett en del saker från Bromma, brukar ha söta dekorer i fina färger. Kul att få veta lite mer.
  Och det där med flytt känner jag igen, har inte packat upp alla mina saker än men inser att jag inte borde köpa på mig så mycket mer. (Men det lär bli svårt att låta bli!)

  SvaraRadera