söndag 22 juli 2012

Tänk vad man kan hitta i andras skåp

Om man inte hittar några fynd på loppisar så får man fynda i pappas köksskåp istället. Den här hittade jag i stugan när jag letade efter en skål till jordgubbarna. Nämen titta där är ju krukan Krokus (Nyppylä) av Saara Hopea från Nuutajärvi Glasbruk. Jag har redan en blå som jag har visat här och vill gärna ha fler i andra färger. Jag frågade min pappa snällt om jag kunde få den och det fick jag. Fast han vill inte hålla med om att att det är en blomkruka, han menar att det är en salladsskål!

Jag har också passat på att virka lite när regnet öser ner som värst. Det är väl också ganska retro, speciellt mormorsrutor. Den här gången blev det ett par tofflor. Men de får jag använda i höst, nu vill jag helst gå barfota.

2 kommentarer:

  1. Så fine tøfler du har heklet. Gøy å finne skatter i skapet. D

    SvaraRadera
  2. Mina föräldrars Krokusskål användes aldrig som kruka när jag växte upp, utan som serveringsskål. Mina två exemplar som jag köpt på loppis för några år sedan använder jag också bara som serveringsskål. Jag hade inte ens tänkt på att den kunde användas som kruka förrän många retrobloggare började få upp ögonen för den senaste året, och ibland kallade den kruka.

    SvaraRadera